ReperioSVART

Vem är du bakom ditt CV?

När du träffar en rekryteringskonsult för att du sökt en tjänst genom dem så får du nästa alltid först komma på en intervju hos rekryteringsföretaget. Hos oss på Reperio så innebär den intervjun inte bara att ta reda på om du uppfyller de förväntningar som vår kund har på erfarenhet och kunskaper utan minst lika viktigt är det att vi lär känna vem du är.

För att det ska bli en långsiktig rekrytering, d.v.s. att du som kandidat ska trivas hos vår kund och vice versa så är det av största vikt att rekryteringen blir en match från båda håll, både för dig och för vår kund.

Vår kund söker en person som kan stå bakom deras företags värderingar och som passar in i deras företagskultur och du söker ju en tjänst där du också har dina förväntningar och krav på hur din framtida arbetsgivare ska vara och vad de ska stå för.

När vi på Reperio träffar dig är vi därför väldigt nyfikna på vem du är som person och kollega samt vad du förväntar dig av dina medarbetare och från din närmsta chef. Vad krävs för att du ska må bra och förhoppningsvis bli långsiktig hos en ny arbetsgivare? Hur vill du utvecklas? Vilken företagskultur och vilka förmåner är viktiga för dig? Är det exempelvis viktigt för dig att ha förmånen till flexibla arbetstider och möjlighet att arbeta hemifrån? All information som du kan ge oss hjälper oss att få en klarare bild av om du kommer att trivas hos vår kund eller inte. Den största delen av vår vakna tid spenderar vi ju faktiskt på vårt arbete och inte i vårt hem eller tillsammans med nära och kära så därför anser vi att det är väldigt viktigt att du ska hamna på rätt ställe när du väl byter arbetsgivare.

Vi vill också passa på att ge dig som ska träffa en rekryteringskonsult några tips inför intervjun:

  • Kom i tid (Om du är sen p.g.a. trafik el. dylikt så ring och meddela det)
  • Var påläst om företaget som du sökt en tjänst hos
  • Var nyfiken och ställ frågor (Ingen fråga är för dum att ställa)
  • Var dig själv och var ärlig
  • Stäng av mobiltelefonen

Tanken med det här blogginlägget är inte att förminska vikten av de faktiska kunskaper som arbetsgivaren efterfrågar för den aktuella tjänsten. Självklart är det lika viktigt att du har den kompetens som krävs för den specifika rollen men när personkemi och värderingar matchar så har man kommit väldigt långt på vägen. Då är det inte heller helt ovanligt att det rekryterande företaget kan avstå från ett eller flera mindre relevanta kunskapskrav som har efterfrågats från början. Är du intresserad av en tjänst så våga visa vem du är och glöm inte att berätta vad just du kan tillföra den aktuella tjänsten. Varför ska dem välja och satsa på just dig?

Våra senaste inlägg