Tjänster

Vårt erbjudande

Hur hittar vi rätt kandidater?

Reperio headhuntar kandidater genom ett proaktivt arbete. På så sätt når vi de kandidater som inte är arbetssökande utan som idag arbetar hos en konkurrent eller i en liknande roll i en närliggande bransch. Våra rekryteringskonsulter tar alltså kontakt med de kandidater som har rätt profil.

Parallellt med vårt proaktiva headhunting arbete publicerar vi en attraktiv annons på de största platsannonsportalerna på internet samt genomför en Social Media Strategi.

Rekrytering

Vi når rätt kandidater

I Reperios erbjudande ingår det proaktiva arbetet med headhunting där vi når ut till de passiva kandidaterna, d.v.s. de som inte aktivt söker nya tjänster men som många gånger är öppna för en ny tjänst om de blir kontaktade och får rätt erbjudande. I kombination med det ingår dessutom att rekryteringskonsulten skriver en attraktiv annons för tjänsten som sedan publiceras i digitala kanaler samt riktas gentemot rätt målgrupp i sociala medier (Social Media Strategi).  

På Reperio vet vi att kombinationen av dessa två tillvägagångssätt är ett vinnande koncept. Dessutom har vi på Reperio naturligtvis också ett stort nätverk av olika kompetenser eftersom vi funnits sedan 2010.

Beställ tester

Personlighet- och färdighetstester

Reperios konsulter är certifierade i OPQ32 Personlighetstest och i Verifys Färdighetstester från SHL.  Vi är också certifierade i DISC-analysen från PulsAnalys.

Vi hjälper er gärna med vilket/vilka tester som är lämpliga för vilken roll. Beställer ni ett test så förmedlar vi testet till kandidaten, ger muntlig feedback till kandidaten samt presenterar en muntlig och skriftlig rapport över resultatet till er som kund.

Vi hjälper också våra kunder att genomföra tester och analyser på sina medarbetare i utvecklingssyfte. Vi erbjuder bland annat DISC-analysen som är ett verktyg för att se utvecklingsområden och för att förstå såväl sig själv som andra i ett team, en ledningsgrupp etc. 

Utvärdering

Oberoende utvärdering av kandidater

Ibland kan det vara betydelsefullt för er som kund att få hjälp med en utvärdering av redan identifierade kandidater till strategiskt viktiga poster inom organisationen. Ni kan ha en egen kandidat som ni har träffat men som ni vill ha ytterligare belägg för inför en eventuell anställning.

Genom en “Second Opinion” erhåller ni en oberoende utvärdering som legitimerar det beslut som ni tar oavsett om det gäller en extern rekrytering eller om kandidaten finns internt.

Ett urval av samarbeten

Vi är mycket stolta över våra fantastiska samarbetspartners. Kontakta oss för mer information eller ytterligare referenser.

Senaste nytt

reperio

Vem är du bakom ditt CV?

När du träffar en rekryteringskonsult för att du sökt en tjänst genom dem så får du nästa alltid först komma på en intervju hos rekryteringsföretaget.

Läs mer >

Vad säger våra kunder?